Gull Lake Survey Camp

Client

University of Toronto

Date

2019

Project Type

Bunkhouse

Gull Lake Survey Camp

Gull Lake Survey Camp is to be the University of Toronto’s latest addition to their survey camp for engineering students. Gull Lake has been used by the University of Toronto to train engineering students for over a century. U of T came to V+A Architects to design a new bunkhouse to replace their existing and aging building. V+A led the team to design the project; secure approvals with various stakeholders, and provided construction administration.

Special attention was paid to involve various stakeholders including past alumni, First Nations groups, the nearby town of Minden and others. This is reflected in the form and materiality. Custom signage was created to honour donors to the project and a first nations artist was commissioned to create artwork for the common area.