Avonhurst Residence

Avonhurst Residence

Avonhurst is a 2,000 sf home on a large scenic lot in Etobicoke with four yards. Specific interior walls, foundation walls, and basement spaces were preserved, and a new master addition was added to the south of the home.

 

V+A created a sense of enclosure on the site while providing diagonal views through the site to expose landscape elements. Site lines between the entrance, through the dinning room, to the lush backyard were preserved.  The relationship between interior and exterior was further highlighted through openings: windows and doors strategically placed throughout the home.

 

Materials were used in their natural state where possible. IPE (ironwood) was used both inside and outside the home to showcase a consistent character and material palette throughout.

 

Client

David McCormick and Wayne Philips

Project Type

Single-family Residential

Date

2005